...where the stars come out in terrible brightness before eventide...

2012. február 25. 18:18 - Thasaidon

Lectori salutem

A kripta hűvös nyugalmával köszöntök minden kedves olvasót a Zothique blogon.

Szeretem a horrorirodalmat, ezért úgy döntöttem, indítok egy blogot, amely a releváns olvasmányélményeimről szól. Elsősorban műkritikai jellegű írásokat tervezek közzétenni, de ha más kapcsolódó téma jut eszembe – fordításkritika, személyes élménybeszámoló, esetleg filmkritika –, azt sem fogom elrejteni sóvár szemetek elől.

A blog elnevezése is a témához kapcsolódik: Zothique az amerikai sci-fi-, fantasy- és horrorszerző, Clark Ashton Smith (1893-1961) fiktív jövőbeli kontinense, melynek haldokló napja a zenitre érve sem nyújt többet az alkonyszerű félhomálynál. E körülmény egyúttal jelezni hivatott azt, hogy igyekszem a horrorirodalom klasszikusaira is figyelmet fordítani. Lovecraft, később Smith, Blackwood, Machen révén kedveltem meg ezt a műfajt, így előbb-utóbb róluk, illetve kortársaikról, elődjeikről is igyekszem néhány épkézláb gondolatot összebölcselkedni.

A bejegyzések meglehetősen szórványosan várhatók, aminek fő oka az, hogy viszonylag kevés időm jut az olvasásra, emellett többnyire angolul olvasok, és ez lassabban megy a magyarnál.

Az olvasmányok tartalmát viszonylag nagy terjedelemben ismertetem, és bizony spoilerekre is lehet számítani. Ezekre majd felhívogatom a figyelmet, ugyanakkor remélem, olyanok is rátalálnak az agymenéseimre, akik olvasták a bennük tárgyalt művet, és megosztják saját benyomásaikat, gondolataikat, élményeiket.

Kedves Olvasó! Ha az eddigiek nem rémítettek el, jöjj, és merítkezz meg a Zothique blog lidércfényektől terhes, hullabűzös mocsarának fekélyes posványában!

Címkék: köszöntő
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zothique.blog.hu/api/trackback/id/tr884203724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sorger 2012.03.05. 00:44:51

Kíváncsian várom a folytatást és a blog életének alakulását.

damoqles 2012.09.23. 14:43:20

Fantasztikus munka, így tovább!
...where the stars come out in terrible brightness before eventide...
süti beállítások módosítása