...where the stars come out in terrible brightness before eventide...

2018. március 25. 21:32 - Thasaidon

Csigázó két poszt között

somogyi_arnyak_az_idon_tulrol_cover.jpgHamarosan új, érdemi bejegyzés. Addig viszont, ha valaki bármely perverz okból még nem értesült volna róla, büszkén közlöm, hogy Somogyi Gábor, az Azilum magazin szerkesztőjének gondozásában megjelent és rendelhető az Árnyak az időn túlról című antológia 17 Cthulhu-mítoszos történettel, melyek között megtalálható – magyarul először – H. P. Lovecraft és Zealia Bishop The Mound, azaz A domb című elbeszélése, amely bár négermunkaként készült, de a hozzájárulások arányát tekintve voltaképpen saját Lovecraft-alkotásként is elkönyvelhető. A kötet emellett olyan húzónevekkel feszeng, mint Clark Ashton Smith, Robert E. Howard, Robert Bloch, Ramsey Campbell. Az antológia még beszerezhető, a megrendelőlap az Azilum oldaláról érhető el.

Mindeközben a Magyar H. P. Lovecraft Társaság is buzgón tevékenykedik, oldalán folyamatosan bővülnek a Lovecrafttal kapcsolatos információk. Ezek közül hadd ajánljam a Kedves Olvasó figyelmébe a Szín az űrből keletkezéséről és értelmezéseiről írt kis áttekintésemet. Emellett ha a Family Guy Brianjéhez hasonlóan úgy érzed, hogy semerre sem tart az életed és valamilyen önkéntes munka elvállalása segítene rajtad, vagy urambocsá' egyszerűen csak kedvet és nem utolsósorban tehetséget érzel egy nemfikciós szöveg fordításához, akkor jelentkezz az MHPLT felhívására, az S. T. Joshi és David E. Schultz szerkesztette Lord of a Visible World: An Autobiography in Letters lefordítására.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zothique.blog.hu/api/trackback/id/tr4413779348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
...where the stars come out in terrible brightness before eventide...
süti beállítások módosítása